Fosfor Fanzinedistro

Fortfarande har många självpublicerande serieskapare väldigt få möjligheter att nå en marknad utanför seriefestivalerna. Med Fosfor ger vi dessa skapare en plattform för att nå ut till fler läsare. Vi vill kunna sprida fanzineskapares verk och öppna upp en av seriesveriges största kulturer till fler människor!

Fosfor, Sveriges första distro för seriefanzines i regi av Steve Nyberg och Christoffer Frostgård, togs över av CBK och återföddes i juni 2019 som en del av Hybriden och Fanzineverkstaden i Malmö.

Själva distron finns i webshoppen på hybriden.se

OM FOSFOR OCH SPRIDNING

Fosfor Fanzinedistro bygger på en ideell samverkan mellan er serieskapare och oss som distributör. Vi i CBK och Fanzineverkstaden som sitter bakom skärmarna är själva serieskapare och vi jobbar ideellt med Fosfor och gör det för att vi tycker fanzinekulturen är viktig.

Vi tog över och skapade denna plattform för att fanzinister ska kunna ha ett utrymme att synas på. Detta innebär att vi behöver all hjälp med marknadsföring då det inte finns några resurser för det.

Fosfor Fanzinedistro är helt och hållet beroende av fanzinisternas goda vilja att samarbeta och ge fanzinedistron det utrymme den förtjänar i Seriesverige.

Så när ditt zine är uppe: dela, blogga, twittra, instagramma. Maila alla du känner, gör ett event, peppa! Vi har gett dig ett bord på en digital och fysisk marknad, utnyttja det väl!

VILL DU OCKSÅ SÄLJA FANZINES, PRINTS ELLER STICKERS GENOM FOSFOR?

Fyll i formuläret så hör vi av oss med detaljer!

Som svar på din intresseanmälan får du en länk till ett formulär där du ger oss den information vi behöver för att kunna lägga upp dina produkter i shoppen. Strax efter att vi publicerat dina produkter kommer de också att dyka upp i vår shop på Facebook.

Det kan dock ta upp till ett par veckor innan vi kan lägga upp produkterna för publicering (en olycklig konsekvens av att vi gör detta ideellt när vi har tid). Följ instruktionerna noga så går det snabbare. Om vi måste be om mer information eller bättre bilder så tar det längre tid…

När någon köper din produkt i webshoppen mailar vi dig en beställning som du sedan skickar till oss och vi skickar den vidare till kunden. Vi brukar då beställa fler än ett exemplar så vi har det i lager hos oss till nästa beställning. Du skickar alltså inte in något förrän vi beställer av dig, på så sätt slipper både vi och du en onödig resa till posten.

Utbetalning sker i efterhand, ett par gånger/år.

Fyll gärna i formuläret om du har frågor som inte besvarats här.

FOSFOR OCH FANZINEVERKSTADEN

Du behöver inte vara medlem i Fanzineverkstaden för att sälja via Fosfor eller tvärtom. Däremot är det bra att veta att vi inte trycker upp fanzines åt dig, men om du bor i eller nära Malmö kan du alltid bli medlem i Fanzineverkstaden och trycka upp dina saker för självkostnadspris.

Vi ser Fosfor som ett bra tillfälle för verkstadens medlemmar att direkt få ett sätt att sprida sina verk.

Many self-publishing comics creators still have very few opportunities to reach a market outside comics festivals. With Fosfor, we give these creators a platform to reach out to more readers. We want to be able to spread zine creators’ works and open up one of comics’ greatest cultures to more people!

Want to sell your fanzines, prints or stickers via Fosfor? Visit Fosfor at Hybridens website or send an email to fosfor(a)hybriden(.)se, and we will give you the details.

Fosfor, Sweden’s first distro for comics fanzines directed by Steve Nyberg and Christoffer Frostgård was taken over by CBK and then reborn in June 2019 as part of Fanzineverkstaden and Hybriden in Malmö.